Ćevapčići
Naš osnovni proizvod. Pripremljen po originalnoj recepturi sa sarajevske Baščaršije, sačinjen od čistog junećeg mesa i pečen na roštilju koji se loži ćumurom od hrastovog drveta. Stotinama godina balkansko jelo broj 1. Broj jedan i u jelovniku "Sarajevskog". Služi se, tradicionalno, na limenom tanjiru, sa lukom, u pola domaćeg somuna.
Sudžuka
Suva začinjena kobasica koju možemo naći u kuhinjama širom Balkana, Bliskog istoka i Srednje Azije. Pravi se od čistog usitnjenog goveđeg mesa, uz dodatak sastojaka koji joj daju prepoznatljiv pikantan ukus.
Dimljena kobasica
Nezaobilazan deo većine evropskih i svetskih kuhinja i na jelovniku "Sarajevskog". Sušene i dimljene u optimalnim uslovima kako bi se na roštilju postigla ravnoteža sočnosti i specifične suvoće kao posledice sušenja. Proizvod od svinjskog mesa.
Teleće brizle
Od davnina, ova specifična nežna teleća žlezda bila je rezervisana za platežnije gurmane. I dan danas, zbog deficitarnosti, na tržištu su veoma retka roba koja se često nabavlja "ispod tezge". Za Vas, "Sarajevski" ih obezbeđuje svakodnevno.
Teleća džigerica
Omiljena poslastica gurmana sa ovih prostora. Ako vam je i pored specifičnog ukusa koji je mnogima nezamenljiv, potreban izgovor za uživanje u ovom jelu, "Sarajevski" vam sugeriše sledeći: ovaj proizvod je izvor vitamina B6, i preporučuje se svima onima kojima u ishrani nedostaje ovaj vitamin.Dimljena vešalica
Najlepši deo svinjskog mesa bez kosti od karea, sečen vodoravno, čime se postiže da kanali mesa ostaju neoštećeni, što vešalici prilikom soljenja i dimljenja daje sočnost i svežinu.